Stuntstep onderhoud

Om stuntstep onderhoud betaalbaar te houden hebben we er bij DECK013 voor gekozen om onze klanten op weg te helpen dit onderhoud zelf uit te voeren. Uiteraard hebben we voldoende onderdelen op voorraad in onze winkel. Het is verstandig om regelmatig naar het onderhoud van je stuntstep te kijken om te voorkomen dat er onverwachte en gevaarlijke dingen gebeuren tijdens het steppen. Geef je stuntstep regelmatig een onderhoudsbeurt. Het onderhoud is vrijwel allemaal eenvoudig uit te voeren.

Schroeven controleren
We raden aan de schroeven waarmee het stuur en de wielen vastzitten regelmatig te controleren. Doe dit minimaal 1 keer per maand. Je zult versteld staan hoe vaak deze los trillen. Onderschat dit niet. 

Schoonmaken
Maak een stuntstep regelmatig schoon. Bij voorkeur verwijder je de wielen, rem en het stuur en maak je hem zo goed als je kunt schoon met een doek. Controleer dan ook gelijk de lagers van je stuntstep en de slijtage van de wielen. Roest op je lagers? Direct vervangen. Is je stuntstep nat geworden? Maak hem zo snel mogelijk droog, vooral de wielen en lagers.

Griptape
Controleer of de griptape nog voldoende stroefheid te bieden heeft. Je vervangt de griptape vrij eenvoudig via onze uitleg:
https://deck013.nl/blogs/tips/hoe-verwijder-je-griptape-van-je-stuntstep-of-skateboard

Handvatten
Zijn je handvatten flink beschadigd en lelijk geworden? Zet er een nieuwe set op via onze uitleg:
https://deck013.nl/blogs/tips/hoe-verwijder-je-handvatten-van-je-stuntstep-en-bmx

  Onderdelen bestellen
  Bekijk onze onderdelen rubriek voor wielen, lagers, handvatten, griptape etc

  Onderstaand enkele foto's van een stuntstep die wij onder handen hebben genomen. Hierbij zijn de wielen, lagers en griptape vervangen en is de stuntstep grondig schoongemaakt en gecontroleerd.

  Onderhoud voorbeeld

  Stunstep demonteren

  We halen de stuntstep uit elkaar.

  Stuntstep met nieuwe onderdelen

  We verwijderen de oude griptape en selecteren nieuwe onderdelen.

  Stuntstep schoonmaken

  We maken de stuntstep goed schoon.

  Stuntstep met nieuw griptape

  We monteren nieuw griptape op de stuntstep.

  Vervolgens zetten we de stuntstep weer volledig in elkaar en lopen alle schroeven en bouten nog eens goed na. We controleren of de stuntstep niet meer rammelt en alles goed vast zit.

  Resultaat stuntstep onderhoud

  Stuntstep onderhoud resultaat voorkant
  Stuntstep onderhoud resultaat achterkant
  Stuntstep onderhoud wielen
  Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan.