BMX, onderhoud, stuntstep -

Hoe verwijder je handvatten van je stuntstep en BMX?

Zijn de handvatten van je stuntstep of BMX helemaal versleten of wil je er een tof nieuw setje opzetten? In dit blog leggen we je uit hoe je handvatten verwijderd en het nieuwe setje plaatst.

Handvat verwijderen

Mogelijkheid 1 - Gebruik warmte
Een goede manier om je handvatten los te krijgen is deze warm maken. Dit doe je met bijvoorbeeld een föhn. Blaas enkele minuten de hitte over het hele handvat heen en voel tussendoor of er beweging in komt. Probeer eventueel tussen de stang en het handvat in te blazen.

Mogelijkheid 2 - Gebruik WD40
Wil je snel resultaat? Spuit dan WD40 in het handvat. Dit doe je door het dunne spuitstuk van WD40 diep in het handvat te steken en op verschillende plekken wat olie te spuiten. Je zult zien dat deze hiermee snel los kan komen. Maak je stang daarna goed schoon zodat deze olie vrij is.

Mogelijkheid 3 - Gebruik een compressor
Deze tip is niet voor iedereen geschikt. Heb je een compressor waarmee je lucht kunt blazen? Blaas dan een luchtlaag in het handvat zodat je deze er makkelijk af kunt trekken.

Mogelijkheid 4 - Fietsenmaker
Lukt het echt niet? Ga dan langs bij je plaatselijke fietsenmaker want deze kan je vrijwel zeker helpen.

Handvat plaatsen

Om je nieuwe handvatten te plaatsen raden we je aan glassex of water met wat afwasmiddel te gebruiken op je stuur. Schuif het handvat er vervolgens op en laat deze drogen. Hij zal na enkele uren prima vastzitten. Lijm een handvat nooit vast.


Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan.