skateboard, stuntstep -

Waarom moet ik bescherming dragen tijdens het stuntsteppen en skateboarden?

Een helm dragen tijdens het stuntsteppen is geen overbodige luxe en in veel gevallen zelfs verplicht. Wij zien nog vaak dat kinderen op de pumptrack of in de skatebowl zonder helm gaan steppen en skateboarden. Wij willen je graag uitleggen waarom het belangrijk is om bescherming te dragen.

Het maakt niet uit of je nu gevorderd bent en met tricks experimenteert of dat je net begint met steppen of skateboarden, veiligheid zou voorop moeten staan in deze sport. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en met bescherming is de kans op letsel enorm te verkleinen. Voor de kosten hoef je het niet te laten want wij verkopen hartstikke goede beschermers die schappelijk geprijsd zijn.

Bescherming, zoals een helm, maar ook kniebeschermers, polsbeschermers en elleboogbeschermers, vermindert het risico op blessures, blauwe plekken en schaafwonden. Bovendien zul je merken dat je je ook veiliger voelt tijdens het dragen van bescherming. Zo krijg je ook weer meer zelfvertrouwen tijdens het oefenen van nieuwe tricks.

Kies een helm die lekker zit. Zorg er voor dat hij niet heen en weer beweegt over je hoofd, meestal kun je de binnenkant nog verstellen op maat zodat deze precies goed zit. Knie- en elleboogbeschermers komen ook in verschillende maten. Te strak zit niet lekker, maar te groot is ook niet fijn want dan zakken de beschermers af en bieden deze geen bescherming.

In onze shop vindt je verschillende soorten bescherming in diverse maten. Voor een veilig gevoel en ook nog een stoere outfit. Weet je niet goed welke je moet kiezen of wil je een keer een helm passen? Stuur ons een berichtje en wij adviseren je graag.


Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan.