skatepark, tilburg -

Waar kun je in Tilburg steppen en skateboarden?

Steppen en skateboarden is een steeds meer voorkomend straatbeeld. Op weg naar school of lekker rondrijden door de buurt. Maar natuurlijk ook op plekken die speciaal gemaakt zijn voor urban sports. In Tilburg en omgeving zijn er heel wat pareltjes te vinden. Wil jij weten waar je in Tilburg terecht kunt met je stuntstep, skateboard, BMX en inlineskates? Wij hebben een aantal plekken op een rijtje gezet voor je in deze blog.

Spoorpark

Het Spoorpark in Tilburg is sinds 2019 open en ontstaan vanuit een burgerparticipatie project. Achteraan in het Spoorpark, bij de volleyball velden en achter het T-huis vind je de Urban Sports Area. Dit is een speciale urban sports spot, met een asfalt pumptrack. Zo’n asfalt pumptrack zie je steeds vaker en is geschikt voor vrijwel alles op wielen, zoals een skateboard, BMX fiets, mountainbike, in-line skate en stuntstep. Direct naast de pumptrack ligt ook nog eens een te gekke skatebowl, waar je met je skateboard, BMX, skates en stuntstep de vetste tricks kunt doen. Ideaal voor de wat oudere kids en pros. Er hangt een toffe sfeer in het park, iedereen is welkom, klein en groot, beginner of gevorderd. Samen gaat dat heel goed en iedereen geeft elkaar tips en geniet van mooie tricks. De rest van het park leent zich natuurlijk ook goed voor allerlei andere activiteiten zoals free runnen, basketbal, 3x3 voetbal en skeeleren. Fijne bijkomstigheid, je kunt er ook nog eens een hapje en drankje halen bij Loos, de kiosk of het T-huis. Ideaal voor de ouders.
Meer informatie op Google Maps

Reeshofpark

Wist je dat de skatebaan in het Reeshofpark ooit een van de eerste skatebanen in Europa was? Gelukkig zijn er nu heel veel meer bijgekomen! Nu komen jongeren uit heel Tilburg en omstreken naar de baan om allerlei urban sports uit te voeren. Het Reeshofpark vind je aan de Campenhoefdreef in Tilburg. Hier kun je terecht met je stuntstep, skateboard, BMX en inlineskates. Er hangt altijd een goede sfeer waar iedereen, met respect voor elkaar, gebruikmaakt van de 2 skatebowls en het street gedeelte met ramps en rails. Het is er vaak gezellig druk met voor iedereen voldoende ruimte. Tip; neem zelf wat te eten en drinken mee, want er is geen gelegenheid om iets te halen, maar het is wel een prima plek om te picknicken. 
Meer informatie op Google Maps

Pumptrack Dalem Driehoek (T.S.V. Gudok)

Vlakbij T.S.V. Gudok vind je deze kleine maar leuke pumptrack. Je ziet hem vanaf de weg duidelijk liggen. Je kunt parkeren bij T.S.V. Gudok.
Meer informatie op Google Maps

Ladybird Skatepark / Hall Of Fame

Ladybird Skatepark bevindt zich in de Hall of Fame en is te vinden in de Spoorzone in Tilburg. Het park is momenteel in verbouwing en naar verwachting zal deze halverwege 2022 weer open gaan. Als er meer informatie bekend is maken wij dit uiteraard meteen bekend. In het skatepark waren tot nu toe alleen skateboarders en inline skaters welkom. We hopen dat in het nieuwe park ook stuntsteps welkom zijn.
Meer informatie op Google Maps

Skatepark Tailfish (Tilburg-Noord)

Vlakbij Groenrijk vind je dit kleine en beetje verstopte skatepark waar je prima lol kunt maken met je stuntstep, skateboard en BMX.
Meer informatie op Google Maps


Overal in Tilburg vind je in verschillende wijken kleine rampjes waar je kunt oefenen. En de meeste urban sporters zijn creatief genoeg om van elke stoeprand een sports area te maken.

Ken jij nog een goeie spot? Dat willen we graag weten, dus tag ons via Insta!


Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan.