stuntstep, tilburg -

Hoe kies ik de juiste stuntstep?

Wil jij ook graag (stunt) steppen in het Spoorpark Tilburg? Stuntsteppen kan al vanaf 4 jaar. Steeds sneller op de pumptrack, van hindernissen rollen en voorzichtig starten met tricks uitproberen. Je leert het met vallen en opstaan. Maar met het juiste materiaal, geschikt voor jouw niveau, ben je al een eind op weg. 

Een stuntstep is een speciaal soort step dat veel sterker is dan een normale step. Een stuntstep kan dan ook niet op hoogte worden versteld of worden opgevouwen. Daarnaast kan het stuur van de stuntstep 360 graden draaien.

In Tilburg kun je op hele toffe plekken met je stuntstep terecht. Je kunt naar het Spoorpark waar een geweldige pumptrack en skatebowl aangelegd zijn. Daarnaast kun je ook naar Skatebaan Reeshofpark waar een tof street gedeelte met de nodige uitdagingen op je wacht.

Het stuur (t-bar) en de hoogte van een stuntstep kiezen
Bij het kiezen van een stuntstep is het belangrijk dat de hoogte van het stuur (t-bar) goed is voor degene die erop gaat steppen. Om de juiste hoogte te bepalen kun je het volgende aanhouden: ga op het deck staan, met rechte handen aan ‘t stuur. Wij adviseren om de hoogte van het stuur te kiezen die tussen je heup en je navel komt. Voor kinderen rond de 4 jaar is een step van ongeveer 74 cm hoog bijna altijd een mooie maat. Kinderen vanaf 6 jaar passen meestal goed op steps rond de 80 cm hoog. Uiteraard kun je bij ons samen met je kind komen passen wat de juiste maat is.

Deck
Het deck is bepalend voor het totaalgewicht van de stuntstep. Ben je een ervaren stuntstepper? Kies dan voor een licht en smal deck, zodat je tricks nog beter onder controle hebt. 

Voorvork en wielen
Het onderdeel waar het voorwiel in zit en dat 360° kan draaien heet de voorvork. De vork kan gemaakt zijn van staal of aluminium, daarbij hangt het ervan af of je de voorkeur geeft aan maximale stevigheid of een lager gewicht.

De wielen zijn gemaakt uit hard PU-rubber. Het grote verschil tussen de verschillende soorten zit ‘m vooral in de wielas. Die kan gemaakt zijn van nylon of aluminium. Ben je verder gevorderd? Dan kun je het beste kiezen voor een aluminium kern, deze is lichter en gaat langer mee.

Pegs
Wil je je tricks echt uitbreiden dan kun je ervoor kiezen om pegs op je stuntstep te plaatsen. Pegs zijn steuntjes die bij het wiel van een stuntstep gemonteerd worden. Je kunt er op gaan staan en je kunt er mee grinden in bijvoorbeeld een halfpipe.

Twijfel je nog of heb je nog andere vragen? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!


Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan.