onderhoud, skateboard, stuntstep -

Hoe vervang ik de lagers van mijn stuntstep en skateboard?

Een stuntstep of skateboard gebruik je natuurlijk iedere dag en dan het liefst voor het uitvoeren van trucs en stunts. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar het onderhoud. Eén van de belangrijkste onderdelen zijn de lagers, die ervoor zorgen dat de wielen soepel en snel draaien. Als de lagers versleten of verroest zijn, is het tijd om deze te vervangen. Gelukkig is het vervangen van lagers relatief eenvoudig.

Stap 1: Verwijder de oude lagers

Het eerste wat je moet doen bij het vervangen van de lagers is de wielen van je stuntstep of skateboard eraf halen. Vervolgens gebruik je een schroevendraaier(platte kop) om de lagers uit de wielen te halen. Steek de schroevendraaier door het midden en probeer de lager omhoog te wippen.

Stap 2: Maak de wielen schoon

Verwijder vuil en stof van de binnenkant van de wielen met een zachte doek of borstel. Zorg ervoor dat er geen vuil of stof achterblijft op de wielen. Gebruik geen olie.

Stap 3: Plaats de nieuwe lagers

Het is nu tijd om de nieuwe lagers te plaatsen. Leg de lagers in de wielen en duw ze naar beneden tot ze op hun plaats zitten.

Stap 4: Monteer de wielen

Zet de wielen terug op je stuntstep of skateboard. Kijk of de wielen soepel draaien en gooi je oude lagers weg.

DECK013 verkoopt hoge kwaliteit wielen en lagers. Zijn je wielen ook versleten? Dan kun je beter voor een nieuw setje wielen gaan want die zijn inclusief lagers.

Wij gebruiken analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te bieden en we gebruiken functionele cookies om jouw voorkeuren op te slaan.